+32 50 89 26 28 contact@pixville.be

6 tips om jouw video boven de massa te doen uitstijgen 

6 tips om jouw video boven de massa te doen uitblinken 

 

 

Een video laten opnemen is één ding, de video verspreiden en zorgen dat deze gezien wordt is minstens even belangrijk. Als niemand je video ziet of als je boodschap niet blijft hangen, mist jouw video immers zijn doel. 

 

Met de onderstaande 6 korte tips scoor je alvast een stuk beter als je je video online gaat verspreiden. Doe er je voordeel mee! 

 

 

Tip 1 – Zorg voor een aantrekkelijke beschrijving

Bij het posten van je video op social media zorg je maar beter voor een goede tekstuele beschrijving.
Vertel een verhaal, geef aan waarom je de video hebt laten opnemen, de meerwaarde en doe een stukje aan storytelling. Durf mensen aanspreken door bijvoorbeeld te vragen wat ze van je video vinden.
Communiceren en interactie zijn prioriteit op social media!

 

Tip 2 – Houd rekening met het tijdstip van het posten

In de onderstaande tabel geven we de beste tijdstippen mee om je video te posten op de social media (Instagram/LinkedIn). Weet dat de beste dagen in de week sowieso dinsdag en donderdag zijn.

 

Tip 3 – Ondertitel je video

In het ondertitelen van video’s kruipt best wat tijd, maar als je weet dat de meeste kanalen bij het scrollen video’s standaard afspelen zonder geluid, is het vast en zeker de moeite waard.
Bovendien vormt ondertiteling een extra eyecatcher. Uit onderzoek blijkt dat als mensen beginnen te lezen, ze de video ook uitkijken. Zo blijft jouw boodschap beter hangen.

Tip 4 – Gebruik #hashtags

Een #hashtag is een label dat aangeeft waar jouw post over gaat. Zo kun je makkelijk het onderwerp van jouw post meegeven. Mensen met interesse in jouw onderwerp gebruiken hashtags vaak om specifieke info te zoeken. 
Met bijvoorbeeld #koffie, kom je in de lijst van posts die getagged zijn met dezelfde tag. Iedereen met interesse in koffie komt zo heel gericht bij relevante content terecht.

 

Tip 5 – Breed of vierkant? Beide hebben nut

We leven in een mobiele maatschappij en daar is het vierkante formaat doorslaggevend. Op de mobiele telefoon komt een vierkant formaat beter tot zijn recht en valt het meer op dan bijvoorbeeld een 16:9 formaat.
Een professionele video wordt steeds in 16:9 gefilmd. Tijdens het monteren kan het formaat 16:9 verwerkt worden naar een vierkant formaat. 

Tip 6 – Upload de video op het kanaal zelf

De meeste social media hebben het liefst dat je op hun kanaal blijft. Daarom is het aangeraden om steeds jouw video te uploaden op het kanaal zelf. Zo scoor je een stuk beter en wordt de video meer getoond in de feed bij vrienden en collega’s.

Videocampagnes

Succesvol aan de slag met videocampagnes

Wil je meer online verkoop van je product of dienst?
Dan is deze nieuwe manier van advertising de manier om dit te doen.
Videocampagnes bestaat uit een aantal stappen die stuk voor stuk leiden tot het meetrekken van een (potentiële) klant in het salesproces. 

Videos

Neem contact op

Locatie: Baron Ruzettelaan 7/0, 8000 Brugge

Telefoon: +32(0)50 89 26 28

Email: contact@pixville.be

Kantooruren: M-V: 9u00 - 18uOO