Offensieve- en defensieve content

Wat is offensieve en defensieve content?

 

Wil je meer volgers op uw sociale media kanalen en meer stroom en storm naar uw website? Dan is het interessant om te weten wat begrippen als defensieve content- en offensieve content strategisch met zich meebrengen. En wat de gevolgen daarvan zijn.

 

 

Videoverhalen hebben een veel sterkere impact

Video is een krachtig middel binnen contentstrategie voor o.a sociale media of voor uw website. Het laat toe om verhalen te vertellen, een sfeer en identiteit te creëren. Videoverhalen hebben een veel sterkere impact dan koud geserveerde data.

Offensieve content is van korte duur

De werkelijkheid wil, dat het verschil tussen defensieve- en offensieve content onvoldoende is gekend of dat men niet er bewust van is.

Offensieve content viseert niet alleen uw (potentiële)klanten maar geeft extra info omtrent een aantal identiteitsversterkende items die blijk geven van uw bedrijfscultuur. Denk bijvoorbeeld aan een event video, een teambuildingsdag met collega’s, kennis vrijgeven over bepaalde topics uit jouw branche of aan een video omtrent uw product of dienst. Content dus zonder daar specifieke “verkoop” aan te koppelen.

Defensieve content is van langere duur

Defensieve content is duidelijke content, ze beschrijft wat u doet en welke meerwaarde u te bieden heeft voor uw klanten.
U motiveert uw klanten om bij u aan te kloppen.
Defensieve content legt de DNA-structuur van uw organisatie bloot. Het omvat de essentie van uw zaak en is daarom content van lange duur. Defensieve content kan je in meerdere vormen van digitale marketing gebruiken zoals uw website en emailmarketing.

Een Siamese tweeling

We kunnen dus zeggen dat defensieve- en offensieve content haast een must is binnen een contentstrategie. Er gaat dus heel wat potentieel verloren als u deze strategie niet toepast. Gebruik dus beide “soorten” content afwisselend.

Videos

Neem contact op

Locatie: Baron Ruzettelaan 7/0, 8000 Brugge

Telefoon: +32(0)50 89 26 28

Email: contact@pixville.be

Kantooruren: M-V: 9u00 - 18uOO