+32 50 89 26 28 contact@pixville.be

Videocampagnes als gamechanger voor jouw onderneming

Videocampagnes als gamechanger voor jouw onderneming

 


Sociale media vallen niet meer uit ons dagelijks bestaan weg te denken en ook adverteren op deze kanalen zit bij heel wat ondernemers in de lift.

Het was voor een onderneming nog nooit zo makkelijk om gericht een boodschap te verspreiden en deze bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen.

Wist je dat je met video advertising nog een heel stuk efficiënter te werk kunt gaan?

Wij geven je alvast een aantal goede redenen mee waarom videocampagnes ook voor jouw product/dienst het verschil kunnen maken.

Hieronder geven we je 6 tips mee over hoe je een succesvolle videocampagne kan opzetten.

 

(Potentiële) klanten zijn gek van video

 

Video is veruit de meest geconsumeerde content op het wereldwijde web. Zo geven volgens een onderzoek van Google maar liefst 6 op de 10 mensen aan dat ze video boven televisie prefereren en jaarlijks stijgt de mobiele consumptie van video met meer dan 100%. Duizelingwekkende cijfers en het is dus logisch dat video advertising aan een stevige opmars bezig is. Deze campagnes worden trouwens vaak simpelweg ‘videocampagnes’ genoemd en omhelzen meer dan enkel de video an sich.

Wat is een videocampagne?

 

Een goed opgebouwde videocampagne bestaat uit een aantal verkoopstappen. In marketingtermen wordt dit een sales- of lead generation funnel genoemd. Het zijn stuk voor stuk stappen die moeten leiden tot het meetrekken van een (potentiële) klant in het salesproces. Dit kan door de advertising mogelijkheden van Google en sociale media kanalen als Facebook en Linkedin optimaal te benutten.

Weet dat een goede advertising campagne vertrekt vanuit een intensieve marketingstudie om vervolgens een doordachte funnel met een unieke boodschap op te zetten. Hierbij maak je gebruik van enkele advertising methodes.

6 tips om een succesvolle videocampagne op te zetten

Tip 1 – Vertrek vanuit een marketingstudie

 

Een succesvolle online campagne start bij een intensieve marketingstudie. Je onderzoekt wie je potentiële klanten zijn en hoe je ze optimaal kunt bereiken. Vraag feedback aan je bestaande klanten, daar kun je heel wat uit leren.
Verplaats je in je doelpubliek en ga na welke producten en diensten hen echt kunnen helpen en welke voordelen je kunt bieden.

 

Tip 2 – Zorg voor een heldere, unieke boodschap

 

Als je de pijnpunten kent, kun je met een unieke videoboodschap uitpakken. Enkel door relevant en helder te communiceren richting je doelgroep, kun je boven de massa uitstijgen.

 

Tip 3 – Zorg voor een call to action

 

Een goede funnel bevat een call to action die (potentiële) klanten in beweging brengt. Vaak gaat het om het invullen van een mailformulier, waar ze hun contactgegevens kunnen achterlaten of het voeren van een telefoontje. Het zijn vaak de eerste, maar belangrijke stappen in het verkoopproces.

Tip 4 – Target de juiste doelgroep

 

Een post boosten of promoten is niet moeilijk, maar vaak levert dit een pover rendement op. Je gaat beter doordacht te werk. Omdat je door je voorbereidende werk weet wie de doelgroep is kun je deze makkelijk benaderen. Deze specifieke doelgroep kun je bovendien blijven benaderen met nieuwe boodschappen door retargeting.

Tip 5 – Meet je resultaat

 

Eén van de voordelen van videocampagnes is dat ze perfect meetbaar zijn. Terwijl je bij de video’s op je sociale media amper de return on investment (ROI) kunt weten en je vaak moet afgaan op views en likes, zit dit bij videocampagnes anders. Hier kun je zwart op wit mee aantonen wat een lead heeft opgeleverd en/of er producten zijn verkocht.
Een echte gamechanger op het vlak van marketing. De verdere opvolging ligt natuurlijk wel in handen van jou of je salesteam.

Tip 6 – Wees geduldig

 

Rome is ook niet op één dag gebouwd. Een succesvolle videocampagne opbouwen neemt tijd in beslag. Een videocampagne is een strategische methode om nieuwe leads en klanten te genereren en een tool om je productverkoop te stimuleren, maar geen wondermiddel. Het is één onderdeel van een goede (online) marketingmix.

Meer weten?

 

Wil je meer weten over het opzetten van succesvolle videocampagnes? Geef ons een seintje en we bekijken samen met jou de mogelijkheden. Je bent slechts enkele klikken verwijderd van succesvolle video advertising.

Projecten

Videos

Neem contact op

Locatie: Baronruzettelaan 7/0, 8000 Brugge

Telefoon: +32(0)50 89 26 28

Email: contact@pixville.be

Kantooruren: M-V: 9u00 – 18uOO