Videomontage is een belangrijk proces in het maken van een video.
De filmmonteur vervult in de filmindustrie een belangrijke rol. Meestal neemt de filmmonteur op de generiek de 3de of 4de plaats in net achter de DOP’(regie voor beeld en licht).

 

Videomontage: essentieel voor de structuur

De videomontage van een video wordt vaak erg onderschat. De videomonteur knipt en plakt de beelden in essentie na elkaar om zo tot een duidelijk en mooi en kijkbaar gegeven te komen in functie van de boodschap. Het is niet alleen een kwestie van structuur maar ook van tijd, ruimte en ritmiek.

Timing

Timing en monteren zijn als een Siamese tweeling. Timing gebeurt op het gevoel of op het tempo van de bijbehorende muziek. Welke tijdseenheid heeft een video nodig?

Muziek

De muziekkeuze zegt veel over de visie en cultuur van een bedrijf. We kunnen daar zo breed in gaan als we willen: van rock tot polyfonie. Muziek vervoert en verleidt.

Afbeelding Adobe

Storytelling

Ongeacht hoe beknopt de inhoud van de video ook is, het verhaal  komt op de eerste plaats. De boodschap juist en duidelijk in beeld brengen, de kijker meeslepen in een emotionele roes is de sleutel tot een geslaagde video.

Software

Welke software de monteur gebruikt doet er weinig toe. Het belangrijkste is dat de monteur de feeling ervoor heeft en de basisprincipes grondig beheerst.
Populaire software zijn: Premiere Pro, Final Cut X, Avid Media Composer, Sony Vegas

Afbeelding Videomaker

Iedereen videomonteur?

Doordat de technologie toegankelijk is voor iedereen, is desondanks niet iedereen ervoor in de wieg gelegd. Storytelling en timing blijven niet te veronachtzamen spelers, ze vergen speciale skills.

 

Monteren kost tijd

Hoe korter de video hoe minder montage? Een misvatting in het kwadraat!
Een video van 10 minuten zal ongetwijfeld langer duren om te monteren dan een video van 1 minuut. De ervaring leert dat de montage van een 1 minuut durende video moeilijker is omdat de tijdseenheid van het verhaal aanzienlijk kort is.

 

Hulp nodig met uw video?

Neem contact met ons op